søndag 24. mai 2009

Jernaldersøndag på Hordamuseet, 24.mai 2009.



Å være leder betyr å ta ansvar...Sindre så gjør! Her tar han ned teltet ved stengetid. Det skal nå få hvile til torsdag om halvannen uke...da skal det opp igjen, da starter rigging av årets Bjørgvin Marknad!!!





De minste vikingene er ofte de søteste:) Vi har medlemmer i alle aldre:)



Ferskkjinna smør...artig å prøve ut gamle kunster. Det er svært lærerikt å være viking!



Det sosiale er like vikitig som det kulturelle og historiske. Det er masse kjekke mennesker i vikingmiljøet!

I dag har Hordamuseet arrangert sin årlige Jernaldersøndag. Det innebærer at Bjørgvin Marknad stiller opp og lager en liten leir øverst på området.

Telt ble satt opp, bål ble fyrt opp og vi gjorde våre vikingting og viste oss frem slik vi tror det kan ha sett ut for 1000 år siden.

Denne dagen er Hordamuseets mest populære publikumsmagnet. I år virket det som om det var flere vikinger og flere besøkende enn jeg noengang har sett før, bortsett fra på selveste Bjørgvin Marknad da selvfølgelig:)

Små og store koste seg med aktiviteter som ponniridning, pil-og-bue-skyting, kampshow, vikingskip, og matlaging ved bålet.

Som alltid er "vikingbrød" populært, i år hadde Unni laget ramsløksmør til å ha på..det smakte utsøkt! I tillegg ble det prøvd å kjinne smør...en boks seterrømme i en keramikkrukke, en tresleiv "snurres" rundt oppi der i en drøy halvtime..og DER ble det SMØR gitt!! Litt urtesalt oppi og MmmMMMm det var godt!!!

UNDER 2 uker nå...så er er vi der: BJØRGVIN MARKNAD 2009, i dag var det en liten forsmak, om knappe 2 uker så er det THE REAL THING, and better than ever!!!

(BA var der og tok bilder og intervjuet oss, så det blir spennede å se en av dagene nå hvordan den reportasjen blir;))

3 kommentarer:

  1. Efter en lång vinter, så ska det bli riktift skoj att vara med er på Björgvins Vikingamarknad. Det är faktiskt svårt att uttrycka hur mycket man ser fram emot det.
    Vi syns snart.
    Kram på er.

    Lasse med hästkosömsmyckena

    SvarSlett
  2. Takk for gode ord Lasse!
    Det er fint du gleder deg, det gjør vi også.. Vi fikk en deilig forsmak på sommerens vikinliv i dag:)

    Vi sees veldig snert!
    *klemmer tilbake*

    SvarSlett
  3. Tusen takk for i dag, det var både artig og spennende ;o) !

    Gleder meg til Bjørgvinmarknad -09 ;-D !!

    *Suss*

    SvarSlett